Zagon mailing liste

Če imate spletno mesto, na katerem predstavljate svoje podjetje, ali imate svoj blog, je začetek mailing liste prednostna naloga številka ena.

Ponudnik storitev e-poštnega trženja

Odprite račun pri ponudniku storitev e-poštnega trženja, da vzpostavite listo. Danes je na internetu veliko ponudnikov storitev, ki nam ponujajo sestavo poštnega seznama, pošiljanje brezplačnih novic in oglaševalskih kampanj svojim naročnikom. Če želite storitev, ki jo lahko uporabite sami in dosežete dobre rezultate, predlagamo MailerLite.

Zakaj MailerLite?

Z MailerLite je možnost avtomatizacije postopka pošiljanja e-pošte brezplačna.

Sodoben vmesnik vam omogoča, da se enostavno znajdete pri ustvarjanju personaliziranih e-poštnih sporočil.

Brezplačni paket vam ponuja, da za prvih 1000 naročnikov niste prikrajšani za nobeno storitev iz njihove ponudbe.

Zagon mailing liste prek MailerLite je enostaven. Vse, kar morate storiti, je, da se brezplačno prijavite na njihovo spletno mesto. Nato izpolnite kratek obrazec za odprtje računa. Podjetje ali organizacija (ime podjetja, spletnega dnevnika ali organizacije). E-poštni naslov, s katerim odprete račun, mora biti povezan z domeno spletnega mesta, s katerega boste zbirali e-poštne naslove naročnikov. Ne boste se mogli registrirati z javnimi e-poštnimi sporočili (Hotmail, Gmail, Yahoo itd.). Na koncu vnesite želeno kodo in kliknite Ustvari moj račun.

Ko ustvarite račun, se odpreta dva koraka za preverjanje domene in računa. Najprej kliknite Izpolni svoj profil in vnesite ustrezne podatke, na koncu kliknite Shrani. V drugem koraku preverite domeno spletnega mesta, vnesite naslov domene in ga potrdite. Nato vnesite svoj e-poštni naslov. Obiščite svoj e-poštni naslov in kliknite povezavo, ki ste jo prejeli. Odpre se stran, na kateri kliknete Potrdi moj e-poštni naslov.

Zdaj, ko ste naredili vse, morate samo počakati, da spletno mesto prestane kontrolo.

Če je spletno mesto še v izdelavi, ga v načinu gradnje izklopite.

Če je vse v redu, boste v enem dnevu obveščeni, da lahko začnete uporabljati svoj račun.

Ustvarjanje skupine za naročnike

Mailing lista je lahko sestavljena iz več skupin naročnikov. Običajno zato, ker nimajo vsi vaši naročniki enakih interesov. Če morda želite naročnikom poslati različne ekskluzivne vsebine, boste za avtomatizacijo postopka morda potrebovali novo skupino.

Če želite ustvariti glavno skupino, ki bo vključevala vse vaše naročnike, to storite tako, da se prijavite v svoj MailerLite, v glavnem meniju pritisnete Subscribers in v sekundarnem meniju izberete Skupine. Kliknite Ustvari novo skupino in vnesite ime skupine (dobro je, da je ta skupina poimenovana po vašem blogu ali spletnem mestu). Na koncu kliknite Ustvari.

Zdaj imate vse naročnike na enem mestu, zato pravimo, da je glavna skupina.

Avtomatizacija

Ko se naročnik prijavi prek obrazca na vašem spletnem mestu, se lahko s pomočjo  avtomatizacije ustvarijo e-poštna sporočila, ki se pošiljajo samodejno. Tako naročnik v zameno za svoj e-poštni naslov prejme e-poštno sporočilo dobrodošlice ali druge vsebine, katero ponujamo brezplačno.

Če želite ustvariti svoj prvi postopek samodejnega pošiljanja e-pošte, to storite tako, da v glavnem meniju v svojem računu MailerLite izberete Automation in nato ustvarite svoj »prvi potek dela«. Sem vnesite ime samodejnega procesa. Drugo možnost izberite »Ko se naročnik pridruži skupini«. Nato v »Izberite skupino«, za katero želite narediti avtomatizacijo, izberite ime skupine. Če želite postopek ponavljati znova in znova, preverite možnost Reactive za celoten potek dela za naročnike, ki se bodo v prihodnosti pridružili isti skupini. Kliknite Shrani. Zdaj pritisnite ikono z znakom + in izberite E-pošta. Vnesite naslov e-pošte, svoje ime in naslov s katerega pošiljate e-pošto. Kliknite na e-poštni naslov za oblikovanje. V urejevalniku »povleci in spusti« kliknite gumb »Izberi«. Odpre se preprost urejevalnik za ustvarjanje e-poštnih sporočil. Ko ga ustvarite, kliknite gumb »Dokončano urejanje«. Za aktiviranje postopka pritisnite ON / OFF v zgornjem desnem kotu in puščico v zgornjem levem kotu, da se vrnete na delovno ploščo.

Povežite naročninski obrazec s skupino v svojem računu MailerLite

Zdaj, ko imate svoj račun in skupino naročnikov, je čas za zadnji korak. Treba je ustvariti obrazec, prek katerega se bodo naročniki prijavili.

Zato je treba namestiti ustrezen vtičnik. Vrhunsko orodje Layered Popups plugin je odličen način za povečanje vaše mailing liste. Brezplačna alternativa je uradni vtičnik za obrazce za prijavo MilerLite.

Pojdite na Layered Popups> Settings, izberite Advanced, vklopite možnost Activate MailerLite Integration Module.

Zdaj izberite Layered Popups> Popups> Creative new Popup. Pod Titlle vnesite ime obrazca in izberite zavihek Integracija. Če niste prijavljeni v svoj račun MailerLite, se prijavite in odprite račun v novem zavihku brskalnika. Kliknite ime svojega profila (v zgornjem desnem kotu) in izberite Integracije. Poiščite WordPress in nato kliknite Uporabi. Pomaknite se do ključa API vašega računa in ga kopirajte. Na svojem spletnem mestu, kjer je zavihek Integracija odprt, preverite možnost Pošlji podatke o stiku na MailerLite. V polje API Key kopirajte ključ od prej. Modra povezava v tej tabeli prikazuje vaš ID. Odpre se okno Razpoložljivi seznami, kopirajte ID, ga zaprite in kopirajte v za to namenjeno polje. Nato shrani podrobnosti.

Uradni vtičnik MailerLite Sign Up Forms – alternativna (druga) možnost

Najprej namestite in aktivirajte uradni vtičnik MailerLite Sign Up Forms. Poiščite MailerLite> Nastavitve

Če niste prijavljeni v svoj račun MailerLite, se prijavite in odprite račun na novem zavihku brskalnika. Kliknite ime svojega profila in kliknite Integracije. Poiščite WordPress in kliknite Uporabi. Pomaknite se do razdelka API Key Your Account in ga kopirajte. Vrnite se na MailerLite> Nastavitve, kopirajte ključ API v pravo polje .Vnesite ključ API in kliknite Shrani ta ključ. Izberite MailerLite> Obrazci za prijavo> Dodaj novega. Izberite obrazec za prijavo v Costum in kliknite Ustvari obrazec. Ko končate z ustvarjanjem obrazca, ga lahko postavite na spletno mesto na strani Videz> Pripomočki.

Zaključek – Z mailing listo lahko vaše podjetje dvignete na višjo raven.