Katere so najpogostejše napake začetnikov uporabnikov WordPress?

Odločili ste se pisati blog ali spletno stran. In zdaj, ko ste uspešno ustvarili WordPress, je čas za inštaliranje in ustvarjanje spletnega dnevnika ali strani.

Tako začetniki kot izkušeni vemo, da je WordPress ena najlažjih platform za ustvarjanje spletnih strani, zato morda nismo pomislili, da bi lahko šlo kaj narobe.

Iz osebnih izkušenj lahko rečem, da sem tudi sam tako mislil in sem bil res presenečen, kako hitro in enostavno mi je to uspelo. O programih sem se vedno učil iz knjige, ker sem nekako prepričan, da vaje, ki jih najdemo na internetu, ne morejo vsega podrobno prikazati.

Kje je šlo po zlu ali kdaj sem ugotovil, da morda ni tako zelo preprosto, kot se mi je zdelo? Čeprav sem prebral popolnoma vse, kar se je dalo prebrati na to temo. Prvi izzivi so se namreč začeli, ko sem prvič začel ustvarjati WordPress za svoje stranke.

Napake, ki sem jih naredil sam, in tiste, ki sem jih prepoznal pri drugih začetnikih WordPressa, bom naštel v tej vsebini.

Slab ponudnik gostovanja

Da, to ni prvič, če govorimo o slabi izbiri ponudnika gostovanja. Morda se slišim kot papiga in ponavljam nekatere stvari, vendar resnično trdim, da je to ena najpomembnejših odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli glede spletne strani. Čeprav je morda vaše spletno mesto najlepše in najboljše, če imate slabega ponudnika gostovanja, bo takšno tudi vaše spletno mesto.

To je začetni finančni izziv, ki se pojavi pri ustvarjanju vašega spletnega mesta, vendar vaša prednostna naloga ne sme biti nizka cena ponudnika gostovanja.

Brez ali nepopolna konfiguracija WordPress za iskalnike

Kaj to pomeni?

Verjetno ste že velikokrat slišali, da je v WordPressu zelo enostavno ustvariti spletna mesta, vendar pa to še ne pomeni, da je v resnici tako, da ni zapleteno ali celo več, da lahko delo opravi namesto vas.

Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, če ne uredite konfiguracije, bo uvrstitev v Googlu in drugih iskalnikih nizka, kar je res nesmiselno.

Nasveti:

1. Vnesite naslov in podnaslov strani

Če niste vnesli dobrega imena spletnega mesta (med namestitvijo WordPressa ali ga želite spremeniti), to storite tako, da izberete NASTAVITVE> Splošno

Izberite učinkovito in kratko ime spletnega mesta. Če imate nek posel, je smiselno, da tam napišete ime podjetja. Vse, kar se pričakuje je, da z dvema ali tremi besedami naročniku povemo, za kaj gre v resnici.

Kar zadeva podnaslov spletnega mesta, so pomemben del metapodatkov o lokacije informacij, s katerimi vas obiskovalci postavijo v kontekst s številnimi drugimi spletnimi mesti na internetu.

2. Konfigurirajte trajne povezave

Stalna povezava ali trajna povezava je URL (naslov strani), ki ga je mogoče beležiti in je trajen. Dobre povezave je lažje razumeti in brati, iskalniki pa lahko razumejo njihov kontekst. Pomeni tudi bolje uvrščeno spletno mesto.

3. Spremenite ime privzete kategorije (Nekategorizirano) v ime, ki opisuje vaše spletno mesto

Ko namestite WordPress in če prilogi ne dodelite kategorije, se ji dodeli nekategorizirana kategorija. Treba jo je preimenovati ali izbrisati in določiti novega. Če ga želite preimenovati, izberite Objave> Kategorije> Uredi. Če prezrete ta korak, na Google ne naredite dobrega vtisa.

4. Izbrišite prvo privzeto prilogo, komentar in stran na spletnem mestu

Privzeta priloga, komentar in stran iskalnika označujejo spletno mesto, ki nima kakovostne vsebine, zato jih je treba izbrisati.

5. Namestite in aktivirajte vtičnik Yoast SEO

WordPress sam je odličen za optimizacijo vsebine za iskalnike (SEO), vendar mu je dobrodošla tudi pomoč. Yoast SEO je odličen, ker naredi mapo za iskalnike, kot je Google. Tako bodo iskalniki dobili vse, kar želijo vedeti o vašem spletnem mestu in informacije o novi vsebini bodo poslane vsem najpomembnejšim iskalnikom.

Izberite SEO> Nadzorna plošča, nato Funkcije> Strani z naprednimi nastavitvami> Omogočeno.

Tako ste opravili prvi del dela.

Googlova orodja za spletne skrbnike

Želite na najlažji način izvedeti vse o svojem spletnem mestu? Kako je Google indeksiral vaše spletno mesto, katere ključne besede in podobno? Najboljši odgovor so Googlova orodja za spletne skrbnike. V prvem koraku morate vsekakor preveriti, ali ste lastnik svoje domene.

Nato za svoje spletno mesto nastavite Googlova orodja za spletne skrbnike.

Obiščite Googlova orodja za spletne skrbnike. Prijavite se s svojim Google ID.

Vnesite svojo domeno.

Preverite.

Lastništvo domene boste morali preveriti, zato izberite način, s katerim boste to storili, in opravite naslednje potrebne korake.

Preverite.

Zemljevid spletnega mesta prijavimo Googlu

Lahko bi tudi rekli, da Googlu sporočimo, da smo tu.

Na strani Google Webmaster izberite Iskanje po vsebini> Zemljevidi mesta. Kliknite Dodaj / preizkusi zemljevid mesta in vnesite sitemap_index.xml. Na koncu pritisnemo Submit.

Tako smo naredili enega najpomembnejših korakov pri optimizaciji vašega spletnega mesta.

Namestitev vsakega razpoložljivega vtičnika

WordPress je zelo razširljiv in za skoraj vse, kar želite uvoziti na svoje spletno mesto, obstaja vtičnik. Res pa je pomembno, kdo stoji za njim, ali se redno posodablja in ali je programska koda dobra.

Prav tako vsakič, ko namestite nov vtičnik, preverite, ali spletno mesto deluje kot pred namestitvijo.

Ko prenesete vtičnik in ga želite namestiti, se vprašajte, ali ga resnično potrebujete, in ali v celoti pokriva funkcionalnost, ki jo želite vpeljati. Če odgovora ne morete potrditi, vtičnika ne nameščajte.

Obiskovalci želijo le jasne in konkretne informacije. In preveč plugov ubije hitrost nalaganja strani. Bolj pomembno je, da izberete temo, ki ustreza vašim potrebam, namesto da namestite ločen vtičnik za vsako funkcijo.

Dobro je, če poznate CSS in HTML.

  • Šibko skrbniško geslo

WordPress je redna tarča zlonamernih, zato je močno geslo zelo pomembno. Biti mora naključno, edinstveno, dovolj dolgo (10 do 15 znakov). Če želite dodatno varnost, namestite dodaten vtičnik, ki omejuje število nepravilnih gesel (recimo WP Omejitev poskusov prijave).

  • Nepravilno posodabljanje WordPressa

Če želite, da je vaše spletno mesto varnejše, da dobi nove funkcije, je stabilnejše in se izboljša delovanje, so potrebne redne posodobitve. To storimo z enim samim klikom, stare datoteke se zavržejo, uvedejo se nove in se vrne v normalno stanje.

Enako velja za vtičnike in teme.

Zaključek

Na koncu je treba vedeti, da je 95% pozitivnega izida odvisno od nastavitev, o katerih smo pravkar pisali.