Kako vplivneži zaslužijo?

Kaj natančno vplivneži so, ali to lahko štejemo kot stabilen prihodek, kako ustvarjajo dobiček, so običajno vprašanja, ki se pogosto pojavijo, ko pomislimo na vplivneže.

Slava je kratkotrajna in če vplivneži nimajo kakovosti, da bi jo ohranili, bo njihova prihodnost morda nestabilna.

Blogerji in vplivneži menijo, da največ denarja prinaša sponzorirana objava, ampak je zaslužek lahko veliko večji s prodajo lastnih izdelkov, katere ste preverili.

Kdo so vplivneži?

To so ljudje, ki so si ustvarili kredibilnost in imajo moč vplivati ​​na večje število svojih sledilcev, kateri jim zaupajo. To pomeni, da je morda vsak izmed nas vplivnež za skupino, katera ga spremlja in ima rada. Ko pa ima vplivnež veliko število sledilcev v omrežjih, postane zanimiv za blagovne znamke.

Na kateri način resni vplivneži služijo?

Ko se zavejo svoje moči in potenciala svoje blagovne znamke, je čas, da jim nekdo pomaga, njihovo blagovno znamko dvigne na še višjo raven, kar zadeva monetizacijo, zato najamejo nekoga, ki se s tem ukvarja. Imajo ekipe ljudi (fotografi, video producenti, ekipa za družabna omrežja, vodje za odnose z javnostmi itd.).

Možni viri dohodka za vplivneža so:

Marketinška agencija

Je most med vplivneži in blagovnimi znamkami. Če ne želite čakati, da vas agencije same najdejo, jih lahko kontaktirate prek omrežij ali e-pošte. V nasprotnem primeru agencije pokličejo, ko najdejo stranko s ponudbo, ki ustreza tistemu, o čemer pišete. Sami se odločite, ali želite kampanjo podpreti.

Ambasador znamke

To je način, da vplivnež zasluži s tem, kar rad dela. Da promovira tisto, kar ima res rad. Prepričajte se, če je pogodba izključna, ker če je, ne boste mogli uporabljati podobnih izdelkov. Če želite postati ambasador, komunicirajte z blagovno znamko, se obrnite nanje prek družbenih omrežij ali neposredno, lahko tudi predlagate vrsto sodelovanja, ki ste ga imeli v mislih.

Sponzorirana objava

Deluje tako, da vam blagovna znamka plača dogovorjen znesek, pišete ali govorite o njihovih izdelkih ali storitvah na svojih družbenih omrežjih (Instagram, Facebook, Youtube itd.). To sicer ni najboljši način, saj lahko vplivneži zaradi promocije različnih izdelkov hitro izgubijo pridobljeno zaupanje, zato lahko skupnost začuti neiskrenost, da vplivnež to počne le za denar.

»Newsletter advertize«

To je odličen način, da sledilcem ponudite dodano vrednost, katere je ne dobijo vsi, ampak samo tisti, ki imajo naročnino na novice. Pošiljati ga je treba vsaj enkrat na teden, sledilce pa lahko prek družabnih omrežij povabite, da se naročijo na vaša glasila. Za pošiljanje e-pošte lahko uporabite platformo MailChimp. Mailing lista je resnično nad Instagramom, Facebookom in drugimi omrežji. Sledilci nam zaupajo e-poštni naslov, zato je zdaj na nas, da to upravičimo s pravo vsebino. Prav tako lahko naredimo ankete in ugotovimo, kaj hočejo, kaj jih moti in podobno. Nekajkrat jim lahko ponudimo tudi brezplačno e-knjigo. Prosimo jih za informacije in jih povabimo h komunikaciji. Naj delijo svoje izkušnje, delijo vprašanja. Ponuditi jim moramo nekaj stvari izključno zanje. Pri sledilcih lahko dosežemo, da nam zaupajo e naslov tudi tako, da jim ponudimo popust na naše storitve ali jim ponudimo brezplačno e-knjigo. V zameno za e-poštni naslov nekomu lahko ponudimo mesečni načrtovalec objav, e-knjigo o temi, vodnik ali poročilo o temi, predstavitev, lepo oblikovano stran, spletni seminar v živo, priročnik o temi, morda mini tečaj .

Darila in nagradne igre na Instagramu

Giveway je zelo priljubljen način na Instagramu, da svojim sledilcem date več vrednosti in pridobite več sledilcev. Nagradna igra naj traja največ 7 dni, lahko jo dodatno oglašujemo, da doseže več ljudi.

Video oglaševanje (IGTV, Youtube, FB video, Linkedin video)

Če želite nov izdelek uveljaviti na zanimiv in pristen način, je to priložnost za vas. Video je lahko vse, kar je povezano z znanjem in zanimanjem.

Affiliate omrežja

To je odličen način za zaslužek na strani. Imeti je treba kartico (stran), na kateri se denar zbira, in skupino, ki bi to nekaj kupila. Treba je načrtovati blagovne znamke iz tujine. Ko se pridružimo programu, dobimo edinstveno kodo, prek katere podjetje spremlja, koliko izdelkov je bilo prodanih prek nas.

Vsekakor lahko to storimo z domačimi blagovnimi znamkami, denar dobimo v gotovini na roko ali na račun podjetja.

Zasebni affiliate programi

Ti niso v pristojnosti korporacije, temveč posameznika. V tem primeru lahko pišemo neposredno ali kako drugače vzpostavimo stik z lastnikom izdelka in če prodamo njegove izdelke, dobimo dogovorjeni del denarja.

Nakupovalna mesta

Asos, Revolve, Nakd so le nekatera spletna mesta, kamor modne blogerke na svoje bloge postavljajo fotografije v oblačilih.

Spletna delavnica (spletni tečaj ali e-knjiga)

Odličen način zaslužka s predavanjem.

Delavnica brez povezave

Za delavnico morate imeti moč in energijo, da jo predstavite.

Dogodki v živo (srečanja)

Cilj je občinstvo spoznati z vplivnežem.

Pasivni dohodek

Ne obstaja nič takega, kjer bi lahko nič delali, kljub temu bi pa služili. Obstajajo pasivni dohodki, način po katerem delamo že leta, ustvarja se dobra vsebina in skupnost ljudi, ki nas spremlja, nato pa se začne tečaj, na katerem delate leta, v nekaj tednih ga pripravite za prodajo, ga sprostite in potem ne delate več ničesar. Vse skupaj nenehno izboljšujete in komunicirate s strankami, tako da praktično v digitalnem poslovanju pasivnega dohodka skorajda ni.

Zaprte FB skupine

Facebook skupine so najboljši način, da ostanete v stiku s svojim občinstvom. Nekaterim se lahko celo zaračuna članarina, lahko so odprte, zasebne, zaprte. Skupine so tudi odličen način za posebne vsebine iz zakulisja.

Vrhunska vsebina

Premium vsebina ima svojo ceno. Običajno jo kupijo ljudje, ki že leta sledijo brezplačni vsebini influencerja.

Treniranje

Brez socialnih omrežij v tem primeru ne bomo mogli vzdrževati tega posla.

Govorništvo

Če ste v nečem strokovnjak in svoje izkušnje radi delite z drugimi, je to odličen vir zaslužka. Če ste v nečem dobri, boste za predavanje plačani.

Svetovanje

Ko pišete o svojem strokovnem znanju, ljudje običajno pokličejo, da se dogovorite za individualno svetovanje.

Treningi

Različne delavnice, seminarji, treningi so logična možnost, če smo v nečem dobri, pišemo blog in podobno. To je odličen način, da zaslužimo in delamo, kar radi počnemo.

Pisanje reklamnih besedil

V tem primeru se morate pridružiti portalom UpWork, PayPerHour, Fiver itd. Osebno blagovno znamko lahko ustvarite tudi prek svojega spletnega dnevnika, kanala Youtube ali računa Linkedln. Stranke bodo tako prišle, saj jim bo blizu vaš način pisanja in jim bo všeč. Treba je negovati svojo ustvarjalnost, saj se lahko pokopljete v delo, kar je škodljivo in izčrpavajoče. Umu je treba omogočiti počitek. Delavnica v živo je odličen način, da se združite s svojo skupino in sledilci.

Če želite spletno delavnico, morate postaviti spletno mesto za članstvo, tako da si lahko tisti, ki želijo, zakupijo delavnico in si jo ogledajo. Za prodajo delavnice potrebujete tudi ciljno stran, pa tudi prodajni video za družabna omrežja. Zahtevan je tudi MailChimp. Vsekakor Instagram, Facebook, Google oglaševanje. Ne smemo pozabiti na vso gradivo, zvok, diapozitive, fotografije. Vse skupaj je potrebno združiti v odličen izdelek.

Če to storite pravilno, vam lahko prodaja e-knjig in spletnih tečajev prinese veliko avtomatiziranega denarja. V prvi vrsti potrebujete zgrajeno skupnost.

Potrebno je dobro poznavanje digitalnega trženja, prodaje in pisanja besedil. S strategijo svojega podjetja se morate spoprijeti sami.