Kaj je WordPress?

Platforma za ustvarjanje spletnih mest in bloganje, ki je v zadnjem času najpreprostejša in najmočnejša – WordPress. Enostavno ga je namestiti in z možnostmi, ki jih ponuja, enostavno naredite želeno spletno mesto.

Spletni dnevnik je sestavljen iz objav v blogu in posameznih člankov. Najnovejše besedilo je na vrhu.

Blog stroj se ne nahaja v domačem računalniku, ampak je programska oprema, ki se izvaja na spletnem strežniku in na kateri je blog. Večina blog strojev združuje programsko kodo (z bazo podatkov, v kateri so shranjeni članki in ta koda prikazuje strani) in makre. Za določitev postavitve spletnih strani. Blog stroji pogosto uporabljajo teme in predloge. Blog-stroji imajo tudi druge naloge, WordPress pa vse naredi uspešno.

CMS – sistem za upravljanje vsebin, ki je pravzaprav WordPress.

Super je, da je WordPress brezplačna odprtokodna programska oprema, ki jo lahko preprosto prenesete in namestite v samo nekaj minutah. Spletno mesto, kjer ga lahko prenesete, je WordPress.org, pa tudi dodatni moduli (vtičniki) in teme in na ta način razširite vgrajene možnosti WordPressa.

Kaj pomeni, da je WordPress odprtokoden?

WordPress svojim uporabnikom ponuja uvod v način delovanja in možnost, da ga spremenijo glede na njihove potrebe. Uspešne spremembe in dopolnitve programske kode, ki WordPressu dajo novo uporabno funkcijo, lahko delite s skupnostjo. Po pregledu so po potrebi vključeni v jedro WordPressa. Pet članov razvojne skupine WordPress ima dovoljenje za vključitev nove kode v jedro programa, s čimer ohranja red, varnost, kontinuiteto in nadzor. Če je ugotovljeno, da vaše spremembe programa ni mogoče dodati jedru, ga lahko objavite kot dodaten programski modul (vtičnik). Nadgradnja WOrdpress je dodaten modul, ki mu daje novo lastnost ali funkcijo.

WordPress je na voljo na WordPress.org in WordPress.com. Prenesite ga brezplačno.

Matt Malenweg in drugi so ustanovili WordPress.com (avtomatizirano spletno mesto) za promocijo in vzdrževanje brezplačne različice WordPressa. Zasnovan je kot neodvisna veja drevesa WordPress MU (več uporabnikov). Omogoča vam več blogov hkrati. Tako sta WordPress MU in WordPress združena v WordPress. Na spletnem mestu WordPress.com in WordPress.org obstajajo sorodne različice WordPressa.

Zakaj izbrati WordPress?

Z vso dodatno opremo je na voljo popolnoma brezplačno.

WordPress je odprtokoden, kar pomeni, da ga razvijajo, izboljšujejo in vzdržujejo navadni ljudje. In lahko dodate svoje znanje in izboljšate WordPress.

Ima veliko naprednih funkcij in je zelo preprost. Dodajate vsebine in upravljate svoje spletno mesto na zelo preprost način.

Redno se posodablja, kar pomeni, da je zelo aktiven.

Obstaja velika baza podatkov s temami WordPress, vtičnikov je veliko, zato omogočite več funkcij.

Navsezadnje, WordPress ima sposobnost zadovoljiti vse potrebe.