Kaj je SEO in zakaj je to potrebno?

Optimizacija za iskalnike.

Mnogi lastniki spletnih strani in blogerji vedo, kako voditi svojo spletno stran ali spletni dnevnik, vedo tudi, kako pomemben je SEO, toda zanje je SEO lahko velik glavobol.

Kaj pravzaprav je SEO?

Google nam postavlja zahteve, ki jih moramo upoštevati, če želimo uspeti. SEO se morda zdi zelo zahteven, ker je predstavljen tako, da je navadnim bralcem nejasen.

SEO je prilagajanje vsebine in spletnega mesta za iskalnike. Z organskim iskanjem želimo s pomočjo SEO povečati obisk na naši spletni strani. Izpolniti moramo zahteve iskalnikov. Iskalniki želijo uporabnikom interneta ponuditi kakovostne in ustrezne informacije. To bo Google nagradil z boljšim položajem na iskalnem seznamu.

Kakšne so želje Googla?

Googlov algoritem je skriven, vendar na splošno ni tako težko določiti, katerih modelov se je treba držati. Poleg vsebine ima močan vpliv tudi uporabniška izkušnja obiskovalca.

Naštejmo osnovna (4) merila, ki jih moramo izpolniti, da pridobimo naklonjenost bralca in Googla.

  • Vsebina. Pomembno je, da je vsebina kakovostna, mora se ujemati z optimizacijskimi ključnimi besedami. Takšen je tudi opis in naslov.
  • Izvedba. Vse povezave v blogu morajo biti veljavne, hitrost nalaganja strani pa ne sme biti počasna.
  • Strokovnost. Določite nišo, katere se boste držali.
  • Uporabniška izkušnja. Obiskovalcem omogočite enostavno navigacijo po spletnem mestu, olajšajte jim delo in jim dajte razlog, da ostanejo čim dlje.

Poskrbite za te stvari in jih izboljšujte, zato vas bodo Google in drugi iskalniki imeli za dober spletni dnevnik ali dobro spletno mesto.

Zakaj je SEO neizogiben?

Uspeh bloga bo odvisen od bralca, obiskovalca. Ni pomembno, iz katerega razloga želite imeti spletni dnevnik, bodisi zaradi dobička, izmenjave znanja ali zgolj povečanja števila obiskovalcev vašega spletnega mesta. 50% prometa prihaja iz iskalnikov, zato je SEO bistvenega pomena. Lahko imate odličen blog, če pa ga nihče ne prebere, žal ne boste imeli nič od njega.

Prvotna napaka je običajno v tem, da blogerji mislijo, da morajo pogosto objaviti čim več vsebin. Kar je nesmiselno. Kakovost ni količina. Če imate enako težavo, naredite revizijo svojih objav. Socialna omrežja so odlično orodje za promocijo, če pa niste pripravljeni nenehno plačevati za akcije, je nesmiselno. Zato se je veliko bolje posvetiti SEO optimizaciji, ki bo delala za vas.

Zaključek

Zastavljene cilje boste dosegli prej, če se boste posvetili optimizaciji in morate vedeti, da brez optimizacije strani za iskalnike pogosto ne moremo doseči svojih ciljev.

Pomembno je tudi biti potrpežljiv in vedeti morate, da se spremembe ne bodo zgodile čez noč in takoj po optimizaciji. Iskalniki potrebujejo približno mesec dni za indeksiranje novih podatkov in parametrov vašega spletnega mesta.