Bloggerjeve napake

Vse več blogerjev bloganje razume kot poslovno priložnost in je veliko več kot le hobi. Kakovost spletnih dnevnikov tako narašča in nekatere napake nas lahko stanejo obiska, ugleda in seveda zaslužka.

V zadnjih letih so se stvari spremenile in tako zgolj kakovostna vsebina ni več dovolj (brez katere ni uspeha). Razmisliti morate tudi o načinu in oblikovanju predstavitve vsebine.

Če bralce kaj moti na vašem blogu, lahko najdejo vsebino drugje.

Na srečo obstaja veliko tem WordPress, katere je enostavno namestiti in vam omogočajo, da ustvarite spletni dnevnik z všečnim videzom.

Toda mnogi blogerji nimajo pojma, kakšen bi naj bil blog. Tak blog ne napreduje in ne glede na to, kako zelo se trudiš in koliko časa porabiš za promocijo, se stvari ne spremenijo.

Torej, katere so najpogostejše napake v blogu?

Velikost pisave

Številni blogerji svojim bralcem ne dovolijo branja njihove vsebine.

Velikost pisave 14 slikovnih pik velja za standard v spletu. Vedno izberite med 16 in 19 slikovnih pik – odvisno od vrste pisave.

Veliko različnih pisav

Izberite največ dve pisavi in ​​se ju držite. Ena je za naslov, druga pa za odstavke.

Če uporabljate več pisav, se bralci hitro zmedejo, ne bodo vedeli, kaj jim želite sporočiti in na kaj biti pozorni.

Če niste prepričani, da lahko izberete pravo izbiro, lahko obiščete spletno mesto Par pisav ali spletno mesto Canva – Kombinacije pisav.

Širina odstavka

Uporabniška izkušnja bralca mora biti vedno na prvem mestu in le tako lahko pričakujemo, da bo naš spletni dnevnik napredoval. Knjige se običajno tiskajo v formatu A5 ali B5, da jih je lažje brati. Naredite enako na svojem blogu.

Manjka vizualna hierarhija?

Ne glede na dolžino vsebine, bralci z lahkoto spremljajo članek, če ga razdelite na odseke in dodate ustrezen naslov (naslov 1, naslov 2, ().

Hierarhija omogoča enostavno navigacijo po strani.

Slab kontrast

Vedno izberite izredno temno barvo besedila in belo ozadje.

Stranska vrstica

Nekateri najuspešnejši blogerji na svojem blogu nimajo stranske vrstice. Ljudje so se namreč naučili postati slepi za to vrstico. Stranske vrstice so dobre za povezovanje s kategorijami na blogu, lahko so namenjene tudi nekaterim portalom in spletnim stranem z revijami, katere imajo veliko odsekov, kategorij in podkategorij.

Nepotrebni dodatki

Nepotrebni dodatki so vsi dodatki, ki niso vsebina. Pojavna okna so nekaj, kar bralce odbija.

Vso delo bo opravila dobra vsebina, zato posvetite svoj čas njej in ne različnim dodatkom.

Iste strani

Sindrom istih strani. Vsaka vrsta vsebine zahteva drugačen videz strani, ker ima vsaka svoj poseben namen.

Zaključek

Prvi vtis je zelo pomemben, zato moramo biti pozorni na oblikovanje in uporabniško izkušnjo, ki jo bodo imeli naši bralci. Če je zasnova ljubiteljska, bo bralec dobil vtis, da je tudi vsebina ljubiteljska. Zato popravite napake, če sami ne veste kako, je najbolje, da najamete oblikovalca.

Kolikor boste vložili v svoj blog, takšni bodo tudi rezultati. Bolje več – za boljše rezultate.