Bi radi postali full-time bloger?

Eno boljših delovnih mest “od doma” je bloganje. Če imate internet in prenosni računalnik, lahko to delo opravljate kjer koli na svetu.

Bloganje je tako izvrstno delo, saj omogoča svobodo gibanja, samoodločanje delovnega časa, predvsem pa stalen razvoj in napredovanje. Meje dela določite in premikate sami.

Nekatere stvari so na začetku blogov pogosto spregledane, vendar ni nujno, da se to tudi mora zgoditi tako. Zato je dobro, da se pred bloganjem poučite. Je osnovno orodje spletnega poslovanja.

Če želite postati redni full-time, morate imeti nekaj stvari v mislih.

8 stvari, ki jih morate imeti

  1. Potrpljenje

Ne morete pričakovati, da boste lahko nekaj mesecev kasneje pustili službo, ki ste jo opravljali, in si lahko zaslužili dovolj le od bloga. Blog zahteva čas, odvisen je tudi od izbranih niš – nekateri potrebujejo več časa, zaradi manjšega občinstva. Seveda obstajajo izjeme, ki pa niso pravilo.

Imeti moramo realna pričakovanja. Mnogi blogerji prezgodaj zapustijo igro, ker so razočarani. Nikoli ne moremo oceniti trenutka, ko bo bloganje postalo redno delo.

Z bloganjem se ne bi smeli ukvarjati nepremišljeno, vendar je neskončno odlašanje enako neučinkovito.

Ko gre za posel

Blog se ne obravnava kot zabava ali hobi. Rezultati bloganja so enaki trudu, vloženemu v bloganje. Zelo pomembno je, da redno dodajate nove vsebine. Blog mora delati vsak dan. Držite se urnika in načrta. Vzpostavite stike in odnose. Vlagaš čas, denar in energijo.

Prihodki niso vedno predvidljivi in ​​fiksni

Ni nobenega jamstva. Če je bil en mesec dober, še ne pomeni, da bodo takšni tudi naslednji.

Prišli bodo dnevi, ko boste preverjali ali vaš blog deluje, saj že nekaj dni ni obiskovalcev. In bodo tudi takšni dnevi, ko bo promet na vašem blogu velik, zaradi odličnega članka, ki je postal viralen.

Sčasoma bo vaš blog naraščal, rasla bo tudi vaša publika in na neki točki boste lahko napovedali minimalni zaslužek, sčasoma pa se bo zaslužek večal.

Velik promet ne pomeni vedno velikega denarja

Če prodajate lastne izdelke in storitve, mora biti vaš edini cilj ciljanje na pravo ciljno skupino.

Na tisoče obiskov dnevno je na blogih, na katerih se objavljajo oglasi. Ampak to je najslabši način monetizacije bloga.

Da je veliko denarja pri velikem prometu na blogu, je smiselno, vendar pa ne vedno.

Denar je na mailing listi

Spletni podjetniki in uspešni blogerji bodo rekli, da je denar na mailing listi.

To je zato, ker ljudje ne kupujejo takoj po spletu.

Dobiti morajo zaupanje, spoznati vas in kupiti tisto, kar jim ponudite.

Mailing lista je stalna komunikacija z občinstvom, sporočilo je vedno dostavljeno in razumljeno na pravi način.

Število sledilcev na Instagramu ali Facebooku je nepomembno, pri začetku spletnega dnevnika je glavni cilj mailing lista, zato se osredotočite nanjo.

Bodite učinkoviti

Stvari so preproste. Vse, kar morate storiti, je, da naredite tisto, kar vodi k rasti. Ne zapravljajte časa za stvari, ki neposredno ne vplivajo na kakovost vašega spletnega dnevnika. Izkoristite svoj čas na najučinkovitejši način. Mogoče začnete načrtovati vsebino za prihodnje mesece?

Hitro lahko pregorite

Postavite si meje. Samodisciplina, ravnotežje in zmernost so ključne lastnosti rednega blogerja.

Kot bloger se morate odzivati ​​na e-pošto, komentarje. Morate poslati glasila. Sodelovati morate s strankami, pisati novo vsebino, promovirati v družabnih omrežjih itd. Vse to vam vzame čas in če to storite naenkrat, lahko pridete v situacijo, ko ne želite več imeti opravka s blogom.

Ne pozabite na svoje meje.

Zgodi se lahko neuspeh

Bloganje ni namenjeno vsem. Vsi nimajo motivov za to delo, nimajo enake želje in volje. Potrebno je veliko predanega dela, brez da bi bili pozorni na odsotnost povratnih informacij občinstva in na rezultate. Šele ko začnemo z bloganjem, zares vidimo, kaj se od nas zahteva.

Zaključek

Morda je začetek spletnega dnevnika najboljša odločitev, ki jo boste kdaj sprejeli. Če ste pripravljeni trdo delati, vložiti energijo in veliko svojega časa, vas bo bloganje zelo nagradilo. Blog vam bo prinesel priložnosti, o katerih morda zdaj le sanjate in si jih ne morete predstavljati.