Stvari, ki vam jih vaš frizer oziroma frizerka zamolči – lasni podaljški

lasni-podaljskiGlede lasnih podaljškov kroži po spletu veliko uporabnih informacij. Zakaj bi jih brali, se morda sprašuje kdo izmed vas, ko pa imamo zaupanja vredne frizerje in frizerke, ki nam vse lepo razložijo? Saj vendar poznajo informacije glede podaljškov in so jim stranke pomembne. Ta trditev delno drži, vendar če res nimate frizerja ali frizerke, ki je vaš družinski član, ne boste izvedeli čisto vsega. Frizerstvo je pridobitna dejavnost in tudi zaposleni frizerji in frizerke morajo paziti na to, da ne ostanejo praznih rok. Spodaj navajamo nekaj resnic o lasnih podaljških, ki jih verjetno ne boste izvedeli v svojem frizerskem salonu.

 

Vsi nismo za vse

Lasnih podaljškov je kar nekaj vrst in tudi metod za pritrjanje je veliko. Vsi tipi las pa nikakor niso primerni za vse vrste podaljškov. V salonih, ki ponujajo večinoma eno ali dve vrsti le teh, se lahko kaj hitro zgodi, da velikim stroškom navkljub, odidete iz salona s slabim rezultatom.  Vaši lasje so pomembni, zato naredite raziskavo, kateri tip podaljškov bi ustrezal vašim lasem. Pomembna je dolžina rastočih las, kot tudi gostota, debelina in barva. Opremljeni z znanjem se boste lahko izognili slabi volji po postopku podaljševanja.

Ključ je v individualni izbiri barve

Zmeraj ne moremo dobiti pravih barv podaljškov glede na barvo naših las, ne glede na to, koliko truda vložimo v iskanje. Da se izognemo neenakomerni obarvanosti las, je zato dobro, da jih pred namestitvijo pobarvamo in tako zagotovimo optimalno ujemanje. Obiščite spletno stran, kjer najdete velik izbor različnih barv in med njimi najbrž tudi pravo za vas.

Podaljški potrebujejo veliko nege

Kot vaši naravni lasje se tudi podaljški sčasoma poškodujejo. Glede na to, da niso sposobni regeneracije v taki meri kot rastoči lasje, lahko pričakujete razcepljene konice ali polomljene lase, predvsem če jih vsak dan izpostavljate številnim izdelkom za urejanje frizure. Pri urejanju zato bodite pazljivi. Pred obdelavo z vročimi pripomočki lase zaščitite  izdelki, ki varujejo pred škodljivo vročino in pri pranju uporabljajte blage šampone ter vsaj enkrat tedensko tudi balzam.

Na podaljške se boste morale privaditi

Vsi vam lahko zagotavljajo, da je občutek, kot da ne bi nosile ničesar, razen svoje lase. Vendar temu žal ni tako. Kot se je potrebno prilagoditi na očala, takoj ko jih začnemo nositi, se je potrebno navaditi tudi na občutek, da nosimo podaljške.

Ni vsakdo mojster

Glede na popularnost lasnih podaljškov je pri nas veliko oseb, ki vam zagotavljajo profesionalno namestitev le teh. Pred obiskom salona se zato dobro prepričajte o referencah osebe, kateri boste zaupale to pomembno nalogo.

Za več informacij o lasnih podaljških obiščite spletno stran.