Masivna notranja vrata iz lesa

notranja-vrataMasivna notranja vrata so tista, ki še vedno dajejo nek občutek domačnosti in varnosti. Veliko ljudi spominjajo na dom in na otroštvo, saj v preteklosti skorajda ni bilo hiše brez masivnih notranjih vrat. In zadnji trendi kažejo, da se ponovno vračajo v modo. Če dobro pomislimo, pa vidimo, da nikoli sploh niso bila popolnoma izven mode.

Pozitivne lastnosti masivnih notranjih vrat bi lahko naštevali v nedogled in vsakdo, ki jih je kdaj imel zna našteje svoje razloge, zakaj so mu všeč.  Mi bomo izpostavili nekaj glavnih lastnosti zaradi katerih menimo, da so masivna notranja vrata iz lesa najboljša izbira za vsako hišo, stanovanje ali celo poslovni prostor.

So trdna in obstojna

Z novimi masivnimi vrati pri hiši ste lahko še nekaj desetletij brez skrbi, da bi se toliko uničila, da bi jih bilo potrebno menjati. Takšen kos stavbnega pohištva zdrži leta in leta. Če je seveda pravilno in kvalitetno narejen.

So varčna

Zaradi same masivne izdelave so takšna notranja vrata zelo varčna saj preprečujejo vzpostavitve toplotnih mostov preko katerih bi se prostori ohlajali. Če zaprete prostor s takimi vrati, veste, da bo dolgo ostal topel in da bodo izgube manjše, kot bi bile pri drugih vratih.

So zelena oziroma ekološka

Navadno so lesena masivna vrata narejena iz lesa smreke ali hrasta. Brez uporabe kakršnih koli nevarnih kemikalij. Seveda pa jih je potrebno pred uporabo polakirati ali finalono zaščititi z naravnimi olji, da še dolgo ohranijo svoje pozitivne lastnosti. Njihova edina sestavina sta les in kovina oziroma medenina za kljuke in tečaje. Kot smo ugotovili že zgoraj, so takšna vrata precej varčna in tudi zaradi te svoje lastnosti so zelena. Barvanje masivnih vrat lahko naredimo tud z naravnimi voski.

So lepa in elegantna

Vse zgoraj navedene lastnosti kvalitetnih masivnih notranjih vrat pa pri odločanju pridejo na vrsto šele po tem, ko se nekdo odloči, da so mu vrata tudi vizualno všeč. Ljudje se pač ne odločamo za nakup tako pomembni izdelkov, če nam ti niso všeč. In prava lepo narejena masivna notranja vrata so še zelo lep izdelek. Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri taka vrata izdela kvalitetno tudi s skritimi nasadili, ki še dodatno pridobijo čar moderne in klasične oblike vrat skrati.

Z izbiro takšnih vrat za svoje prostore skoraj ne morete zgrešiti.

Comments are closed