Križarjenje med Vikinški Fjordi na Norveškem

Kadar pomislimo na križarjenje na Norveškem si ne moremo pomagati, da ne bi pomislili na veličastne Vikinge in njihovo bogato kulturo in zgodovino. Marsikdo med nami pa ne razume zakaj so Fjordi in Norveška tako posebni, da so se vpisali tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Wikipedija opredeljuje Fjord kot “dolg, ozek vhod s strmimi stranicami ali pečinami, ki so nastali zaradi erozije ledenikov.” Lepa zaliva Norveške so več kot le turistična atrakcija. To je svetopisemski “rajski vrt”, ki se reinkarnira. Njihova lepota je tako nadrealna, da se počutite, kot da sanjate, namesto da bi jo dejansko videli. Če še nikoli niste bili tam, vam bodo morda spodnja dejstva pomagala sprejeti odločitev. Za križarjenje med temi veličastnimi Fjordskimi ledeniki se odloča vedno več povprečnih popotnikov željnih avantur.

Resultado de imagem para crusing

10 zanimivih dejstev o norveških fjordih

  1. Sogne fjord se razteza na razdalji 204 km in je najgloblji in najdaljši fjord na Norveškem. Med Vikinško dobo je bila pomembna trgovska pot, saj je povezovala vasi Sogn in Bergen. To lahko danes vidimo v seriji Vikingi, ki je bila delno posneta na tem prelepem območju.
  2. Fjord Geiranger, priljubljen za svoj slap Sedem sester, je leta 2005 uvrstil na seznam svetovne dediščine UNESCO.
  3. Na 250 metrih širine je fjord Naeroj najmanjši fjord na svetu.
  4. Ogled norveškega fjorda je resnično navdihujoč izlet. Videli boste zapuščena polja v gori. Nikoli vas ne bo prenehalo presenečati dejstvo, kako je lahko človek podjeten – mislim, kako lahko deluje ena kmetija v tako visokih razmerah?
  5. Fidord Hardanger je idealen za ribolov lososa. Za tiste, ki se podate tukaj, vas bo presenetilo število svežih sadnih nasadov, ki jih najdete na njenih bregovih.
  6. Fjord Hjørund je najlepši fjord na svetu zaradi svojih vrhov na obeh straneh v obliki meča.
  7. Lyse fjord, ki se nahaja med visokimi gorami, ki se lahko dvignejo do 1.000 metrov, je idealen za proizvodnjo hidroelektrične energije. Je eden redkih fjordov na svetu, ki se lahko pohvali s tako pomembno gospodarsko dejavnostjo.
  8. V letu 2000 so našli koralne grebene na dnu fjordov. To je izboljšalo njihov profil kot glavni ekosistem. Koralni greben je dom planktona, koral, vetrnic, rib, več vrst morskih psov in še veliko več.
  9. Fjordska tura s fjordom na trajektu vam bo dala enega najboljših pogledov na ledeniške gore. Zaupaj mi; edini drug kraj, kjer lahko vidite takšno lepoto, je v Kanadi.
  10. Norveška je sodobno gospodarstvo z vrhunskimi objekti za turiste. Ker so fjordi pomemben del turistične industrije v državi, so dobro ohranjeni in turisti so deležni prvo razredne nastanitve.

Fjordi so samo en del prečudovitega križarjenja na Norveškem. Norvežani se lahko pohvalijo tudi z redko proizvodnjo suhega Bakalarja, ki so ga Portugalci tako uspešno uspeli promovirati na celem svetu.

Med križarjenjem med Fjordi pa smo poskrbeli da vas ne bo zeblo in da boste uživali v udobju.

Več ugodnosti na: http://www.pozejdon-turizem.com/destinacija/krizarjenja

Comments are closed