Kandida v telesu

zdravljenje-kandideGliva Candida ali kandida, njeno zdravljenje in nastanek sta povezana s prehrano.
Najpogostejši vzrok (90 – 95%) okužb je Candida albicans, gliva, ki je naravno najdemo v črevesju majhnih količinah. 2 – 8% povzročiteljev je glivična okužba Candida glabrata. Zaradi različnih vplivov, zlasti pri zdravljenju z antibiotiki, oslabljenim imunskimi reakcijah ali uporabo imunosupresivnih zdravil, uporabo peroralnih kontraceptikov, nadomestno hormonsko terapijo ali anti-androgenov, sladkorno boleznijo, kot tudi v nosečnosti vodi do nenaravno razmnoževanje kandide.

Kako lahko doma ugotovimo preveliko prisotnost kandide v telesu:
Preden greste spat, napolnite kozarec s čisto vodo in pustite, poleg postelje.Naslednje jutro, takoj ko se zbudite, pljunite v vodo. Pustite kozarec za 15 minut.Najdite vir svetlobe in poglejte v kozarec.
Če je vaša slina ostala na površini kozarca, ali se je raztopila , je z vami vse v redu. Normalno je, da so prisotni v vodi zračni mehurčki.
Če je voda postala motna, ali je v vodi videti trakce, ki se spuščajo navzdol, ali je slina zbrana navzdol, obstaja velika verjetnost, da imaste preveč kandide v telesu.
V tem primeru vam svetujemo, da vprašate za nasvet svojega zdravnika ali pa se poskusite znebiti/zdraviti proti kandidi naravno s prehrano.

Simptomi prekomerne rasti kandide v telesu:
-kronične glivične okužbe s simptomi srbenja, pekočim občutkom
-gastrointestinalni simptomi, kot so sindrom razdražljivega črevesja, napenjanje in plini, krči, driska, zaprtje in zgaga
-alergije, kihanje, zamašen nos, kronični izcedek iz nosne votline, pogost kašelj, boleče grlo, prehlad, astma
-alergija na hrano
-kronične utrujenosti
-simptomi živčnega sistema, kot so anksioznost, depresija, razdražljivost, motnje spomina in slaba koncentracija
-težave z menstrualnim ciklom
-kožni izpuščaji

Simptomi: Spolno občevanje je boleče, in med uriniranjem se pojavi mravljinčenje ali pekoč občutek. Pri moških se bolezen najpogosteje kaže z rdečico in srbenje penisa in kožice. Okužba je pogosto diagnosticirana samo na osnovi ginekološkega pregleda. Mikroskopski pregled vzorca izcedeka iz nožnice daje značilno podobo, tako da dodatni testi običajno niso potrebni.

Priporočljivo je, kadar gre za zdravljenje proti kandidi, da je prehrana, bogata z zelenjavo, vlakninami, da se odpravijo rafinirani sladkori in ogljikovi hidrati.Najvažnejše je da se iz prehrane izločijo slakdorji, omejijo ogljikovi hidrati in poveča vnos maščob.

Spodbuja rast kandide:
– Zdravljenje z antibiotiki
– Oslabljen imunski sistem
– Uporaba kontraceptikov ali hormonsko zdravljenje
– Prehrana, bogata z rafiniranim sladkorjem
– Nosečnost
– Diabetes

Metode obdelave kandide:
– Citrofiti
– Alkaline diete
– Soda bikarbona
– Anti-kandida prehrana
– Česen (kapsule)
– Lactobacillus acidophyllus
– Kandida Kvas (homeopatsko zdravilo)

Alternativne možnosti proti kandidi in zdravljenju s prehrano, so obnavljanje ravnovesja črevesne flore s črevesnimi biokulturami (probiotiki), kot so acidophilus (kapsule ali jogurt) ali LGG jogurt. Odprava kandide lahko povzroči simptome imenovanih die-off reakcija. Ko celice gliv kvasovk odmirajo, izločajo presnovne stranske produktev telesu. Jetra so glavni organ za izločanje strupenih snovi in die-off reakcija pomeni, da so jetra preobremenjena. Simptomi lahko vključujejo slabost, glavobol, utrujenost, vrtoglavico, napenjanje, pline v črevesju, zaprtje ali driska, povečana bolečina v sklepih ali mišicah, povečan srčni utrip, mrzle roke in noge, potenje, povišana telesna temperatura, razčlenitev kože, ponavljajoče se vaginalne infekcije, prostate ali sinusov.

 

Comments are closed